Despre cardane si reparatii cardane

Cand vine vorba de reparatii de cardan in general se vehiculeaza ideea ca tot ce se poate face ca si varianta de reparatie este schimbarea suportului intermediar si a cruciilor cardanice.
Insa aceste operatiuni sunt discutabile si depind de modul de ansamblare si montare a acestor piese de catre fabrica.. In cazul cruciilor, acestea pot fi cu sigurante si se pot schimba destul de usor sau ambutisate, unde montarea devine mai dificila si implica centrarea acestora si ambutisarea cu capete speciale de presare. Cand vine vorba de rulmenti, acestia in general pot fi inlocuiti dar sunt cazuri in care cardanul nu este demontabil si atunci devine dificil de inlocuit iar aceasta implica demontarea articulatiei interioare prin prelucrare la strung.
Furca, culisanta, teava sunt elemente care nu sunt demontabile iar schimbul acestora cu piese noi nu poate fi facut decat prin taierea acestora de pe cardan iar cu ajutorul unor piese de legatura montate la cald intre axul cardanic si piesa noua schimbata, unde aceasta se centreaza si se sudeaza pe banc special.
Asadar, posibilitatea reparatiilor cardanice nu stau in imposibilitatea capacitatiilor de prelucrare si manipulare ci mai degraba in lipsa pieselor de schimb compatibile, unde si aici se pot face modificari constructive si adapatari pentru completarea variantelor de reparatie.
 
Drumuri bune!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button