Pinion satelit planetara

Pinion satelit planetara

Un pinion satelit planetara este o piesă componentă a unui sistem de transmisie mecanică.

Acesta este folosit pentru a transfera puterea de la un ax principal la un alt ax folosind un angrenaj planetar. Pinionul satelit este un mic angrenaj care se rotește în jurul unui angrenaj central. Acesta numit planetă, la rândul său este conectat la un angrenaj de ieșire. În general, pinionul satelit are dinți mai mici decât cei ai planetei și se potrivește în jurul planetei într-un mod care permite transferul de putere între axele de intrare și ieșire.

Aceste angrenaje sunt adesea folosite în aplicații industriale, precum cutii de viteze, transmisii automate și mecanisme de direcție în vehicule. Prin schimbarea dimensiunii și numărului de dinți ai angrenajelor dintr-un sistem planetar, se poate obține o varietate de rapoarte de viteză și momente de torsiune pentru a se potrivi cerințelor specifice ale aplicației.

Crucea cardanica

O cruce cardanică sau un pinion satelit planetara este un dispozitiv mecanic. pinion se utilizează pentru a transmite puterea și mișcarea între două axe, permițând astfel ca axele să se rotească în mod independent unul față de celălalt. Acesta este format din trei sau patru inele interconectate cu brațe rigide. Asa permit transmiterea mișcării între doua axe care nu sunt aliniate intre ele.

Crucea cardanică este utilizată într-o varietate de aplicații, inclusiv în mașini, vehicule și echipamente industriale. De exemplu, poate fi folosită pentru a transmite puterea de la motorul unei mașini la transmisie. Astfel permițând ca roțile să se miște în timp ce motorul rămâne stabil. Crucea cardanică este o soluție eficientă și fiabilă pentru transmiterea puterii între două axe care nu sunt aliniate între ele.

De cele mai multe ori problemele cardanelor apar din cauza cruciilor cardanice. Acestea fiind neglijate de catre proprietari sau mai degraba de mecanici. Gresarea este necesara la un numar de kilometri incepang de la 10000, 20000, 50000 de km in functie de tipul si destinatia autovehiculului. Drumuri bune!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button