De ce trepideaza masina?

Cateva sfaturi pentru a identifica de ce vibreaza masina

vibratie cardan

De ce trepideaza masina ? O problema ce nu trebuie ignorata.

Cand ai o masina second hand sau chiar una noua, pot aparea diverse probleme sau defectiuni in timpul deplasarii. 
Care sunt motivele pentru care acestea apar. 
Ce putem face sa identificam defectiunea si sa o rezolvam cat mai repede la niste costuri decente.
 

 Ce poate duce la vibratii in mers

 
Nu de putine ori am intalnit clienti care se ma intrebau „De ce trepideaza masina in mers?”
Aceasta este o problema care pare sa fie foarte des intalnita de catre soferi. Trepidatiile pot afecta directia, transmisia, articulatia, cutia de viteze si sistemul de franare.

De la ce poate aparea vibratia in mers si ce putem face sa ne dam seama de la ce poate fi.

In primul rand, pentru inceput, putem verifica la o vulcanizare starea anvelopelor si a jantelor. Daca anvelopele sunt uzate neuniform sau sunt vechi acestea pot da vibratii la viteze mari cat si zgomot la rulaj. Daca acestea sunt ok, putem verifica sistemul de franare pe un stand special intru un-service auto.

De ce trepideaza masina?

Franarea este foarte importanta si de aceea ar trebui sa va ganditi de doua ori la alegerea unui nou set de placute si discuri. Uzura sau ovalizarea discurilor de frana pot da trepidatii.
Daca am ajuns pana aici si nu am identificat problema, poate sa fie ceva serios care sa afecteze atat masina cat si siguranta pasagerilor.
Problemele pot ajunge de la ambreiaj, cutie viteze, ax cardanic sau grup. Aici avem nevoie de specialisti care sa verifice fiecare componenta in parte, de la motor la grup pana chiar si la injectoare sau tampoane motor si cutie.
Puteti merge in service auto pentru o verificare generala si a vedea de ce trepideaza masina.  Este de preferat ca dupa aceea  sa cautati centre specializate pe nisa precum reparatii cardane, cutii viteze sau grupuri.
 
Drumuri bune!
de ce trepideaza masina

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button