Cruci Cardanice

Cruci cardanice si tipuri de montare

cruci cardanice
Cand vine vorba de cardane, cele mai des întâlnite probleme pleacă de la crucile cardanice. Acestea pot fi de mai multe tipuri după cum urmeaza: 
1. Cruci  cu sigurante 
2. Cruci cu ambutisare
3. Cruci speciale 
 

Cruci cu sigurante

Crucile cu sigurante pot fi de două feluri : cruci cu sigurante exterioare (în capătul pastilei) și  cruci cu sigurante interioare (pe pastilă).
 Acestea sunt cele mai des întâlnite tipuri de cruci. In general acestea au gresor, deci se pot întreține iar în cazul schimbului sunt cele mai ușor de montat, nefiind nevoie decât de o presa, un clește de sigurante și de cunoștințe minime de mecanica. 
 

Cruci cu ambutisare

 
Crucile cu ambutisare sunt presate de fabrica după centrarea lor pe centrul axului de cardan. Aici problema devine ușor dificila în cazul inlocuiri de cruce, fiind nevoie de capete speciale de presare, instrumente specifice de măsurare și de centrare cât și experienta în domeniu pentru a putea oferi în primul rand calitate și nu in ultimul rand garantie.
 Aceste cruci de regula nu se pot întreține din lipsa gresorului iar durata de viata a acestuia este redusa semnificativ. 
 

Cruci cardanice speciale

 
Crucile speciale pot fi de mai multe tipuri: cruci cu bride, cruci mixte, cruci dezaxate etc. Aceste cruci sunt în general folosite la utilaje grele, camioane, utilaje agricole, navale, feroviare și diferite aplicații anexe. Aici exista o mare diversitate de cruci iar identificarea poate fi dificila uneori. 
Crucile speciale au aliaje superioare celor de tip auto, pentru a putea face fata la forta, torsiune și temperaturi extreme în diferite medii de lucru. In încheiere, problema generala ce cuzeaza deterioararea crucilor cardanice este lipsa întreținerii corespunzătoare a crucilor și anume verificarea și gresarea periodica în funcție de aplicație, la interval de 6 – 12 luni pentru utilizare comerciala și profesionala sau 12 – 24 luni în regim utilizare personala sau ocazionala. Sfatul nostru este:
Mentine cardanul în stare de funcționare optima, cu o programare pentru verificare ax și gresare cruci cardanice.
 
Drumuri bune!
Reparatii cardane

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button