Cardan Mercedes Sprinter

probleme cardan sprinter

Cardan Mercedes Sprinter

 

Probleme cardan Mercedes Sprinter, unul dintre cele mai raspandite modele folosite pentru transport persoane sau marfa.

Folosit in curse interne si externe, pe piata Europeana acest model este foarte raspandit. 

Acesta a dat dovada ca intretinut corect, poate ajunge la 1 milion de km parcursi.

Pentru primul model de Sprinter, Mercedes a inceput productia in anul 1995. A fost un an bun, cum ar spune un oenolog despre vinul degustat.

Acesta este unul dintre cele mai reusite modele, poate chiar cel mai bun facut vreodata.

Fara investitii majore, acesta este un model cautat chiar si in zilele noastre. Rar mai gasesti ceva in stare buna, avand in vedere varsta inaintata.

Defectiuni aparute au fost dupa multe sute de mii de kilometri, dar intretinute corect acestea puteau fi evitate sau amanate. Cu toate astea sunt cateva probleme ce pot aparea si de care este bine sa aveti grija cat timp conduceti un Mercedes Sprinter.

Probleme cardan mercedes sprinter

Unul dintre defectele semnalate de clientii nostri ar fi fost probleme cardan Mercedes Sprinter.

Mai exact, este vorba de cruciile cardanice care in timp se gripeaza din pricina garniturilor de la pastile. Aceste garnituri sunt de cauciuc si cedeaza datorita temperaturilor si a prafului de pe carosabil.

Crucile de schimb , ca si cele de fabrica au ca modalitate de montare ambutisarea.Din acest motiv montajul crucilor cardanice se face cu scule speciale. Mai exact trebuia centrata crucea cardanica pe centrul axului de rotatie a cardanului si apoi ambutisata.

Dupa aceasta operatiune cardanul necesita echilibrare dinamica pe stand special dedicat.

De regula jocul creat de cruciile cardanice duc la deteriorarea suportilor intermediari sau a rulmentiilor.

De multe ori acestia pot produce zgomot de rulment uzat sau flansa cauciuc deteriorata sau rupta.

Prin urmare acestia trebuiesc verificati si schimbati unde este cazul.

Verificarea vizuala pe autoturism nu reflecta realitatea si prin urmare axul cardanic terbuie demontat pentru verificare corecta.

De retinut ca acesta trebuie demontat complet si nu pe bucati sau tronsoane.

Echilibrarea nu se poate face decat a cardanului complet.

Constatare gratuita cu conditia sa faceti o programare si sa veniti la sediul nostru cu cardanul demontat.

www.autocardan.ro

Drumuri bune!

  • O reparatie cardan. Cat ? Ce ? Cum?  Multi dintre clienții nostrii pun întrebarea generica ” Cat costa reparatia cardanului meu ? „.

 Verificare cardan

  • Problema este lipsa de informare a clientului, ceea ce este de înțeles. Pentru o informare corecta privind reparatia cardanului defect este necesar ca piesa sa fie demontata de pe autoturism. Verificarea se va face pe bancul de lucru pentru gradul de uzura al pieselor componente și funcționarea corecta a acestuia.
 
  • In urma necesarului pieselor uzate se generează un deviz pentru reparatie.  Acesta conține costul pieselor, al manoperei și durata de reparatie. Acesta din urma este mersul pentru o oferta de pret corecta pentru a afla cat costa o reparatie cardan.
 
  • Bine înțeles ca exista și costuri standard pentru reparatii care se bazează pe fluxul mare de cereri și probleme specifice anumitor tipuri de cardane dar acestea se pot numără pe degete. Printre ele se numara cardan Sprinter, cardan Crafter, cardan Vito, cardan Duster si cardan Touareg sa cardan Cayenne.

 Cat costa o reparatie cardan

  • Ca idee despre costurile de reparatie de cele mai multe ori nu depășesc jumătate din costul unui cardan nou de fabrica. Piesele componente ale cardanului sunt crucile, rulmentii, culisanta, furca, flansa, teava. De obicei se intervine asupra crucilor si a rulmentilor, acestia fiind cel mai intalnit defect al unui cardan.                                                                                                                                                                                
  •  Pretul unei reparatii de cardan difera de la caz la caz, in funtie de gradul de uzura al pieselor. Costul reparatiei creste semnificativ atunci cand se intervine asupra culisantei, a tevilor sau furcilor.  Pentru aceasta operatiune este necesara taierea si montarea pieselor noi pe axul cardanic.                                                                                                                                                                                                                                                              
  • Marea majoritate a pieselor de cardan pentru modelele cunoscute sunt pe stoc propriu sau pot fi aduse prin comanda. Lucram direct cu distribuitori din Europa specializati in comertul de piese de schimb pentru cardane turisme, agricole, utilaje etc.
 
  • Pentru generare de costuri pentru reparatia cardanului dumneavoastra va asteptam cu drag la sediul nostru, unde constatarea și devizul reparației este gratuit cu condiția ca acesta sa fie demontat  în prealabil de pe autoturism.
 
Drumuri bune!
 
Programare:

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Call Now Button